Skip to content

Company

History

ITD Distribution Macedonia is part of Infosoft Group which has been established in 1991. The Infosoft Group has more than 30 years of experience and includes companies on the market of Albania, Kosovo and North Macedonia.

ITD Distribution Macedonia has started operating in the Macedonian market since 2007 as InfoSoft Systems LLC, Macedonia. In 2010 the company’s name has changed to ITD Distribution LLC, Macedonia. 

During this decade of distribution ITD has achieved the fastest growth not only in Infosoft Group, but also in the Eastern European Region. In recent years, despite the global economic crisis, ITD Distribution has achieved high performance in its operations.

Mission & Vision

Our mission is the partner’s satisfaction which is achieved through fast communication, problem solving in relation to the demands and needs of partners, and the qualitative feedback towards demands of business associates.

Our vision is to be the market leader in IT distribution in North Macedonia.

Mission & Vision

Our mission is the partners’ satisfaction which is achieved through fast communication, problem solving in relation to the demands and needs of partners, and the qualitative feedback towards demands of business associates.

Our vision is to be the market leader in IT distribution in North Macedonia.

ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

Последно ажурирање: 16 ноември 2022 година

Политиката за приватност дава информации за начинот на кој ги собереме, одржуваме и управуваме неопходните лични податоци при посета на нашата официјална интернет страна и/или кога користите некоја од нашите услуги.

Оваа Политика е во согласност со  Правилата за заштита на личните податоци.
Истата накратко ги опишува нашите политики и процедури , ги користи и ги открива вашите информации кога ја користите Услугата и ви кажува за вашите права за приватност и како ве штити законот.

Ние ги користиме вашите лични податоци за да ја обезбедиме и подобриме Услугата. Со користење на Услугата, се согласувате за собирање и користење на информации во согласност со оваа Политика за приватност. Оваа Политика за приватност е креирана со помош на Free Privacy Policy Generator.

ТОЛКУВАЊА И ДЕФИНИЦИИ

Толкување

Зборовите со големи букви ги имаат значењата наведени во следните поими. Следните дефиниции ќе имаат исто значење без разлика дали се појавуваат во еднина или во множина.

Дефиниции

Цели на оваа Политика за приватност:

 • Компанијата (наведена како „Друштво“, „Ние“ или „Наше“) се однесува на ИТД ДИСТРИБУЦИЈА ДОО Скопје, со седиште во Скопје, ул. Наум Наумовски Борче бр.40-1/1, 1000 Скопје.
 • Колачињата се мали датотеки поставени на вашиот компјутер, мобилен уред или кој било друг уред од веб-локација кои содржат детали за вашата историја на прелистување на таа веб-локација, меѓу нејзините многубројни намени.
 • Земјата се однесува на: Република Северна Македонија
 • Уред значи секој уред што може да пристапи до Услугата, како на пример компјутер, мобилен телефон или дигитален таблет.
 • Лични податоци се какви било информации кои се однесуваат на идентификувана или препознатлива личност.
 • Услугата се однесува на веб-локацијата.
 • Давател на услуги значи секое физичко или правно лице кое обработува податоци во име на Компанијата. Тоа се однесува на трети лица или поединци вработени во Компанијата за да ја олеснат Услугата, да ја обезбедат Услугата во име на компанијата, да вршат услуги во врска со Услугата или да и помогнат на Компанијата да анализира како се користи Услугата.
 • Податоците за користење се однесуваат на податоци собрани автоматски или генерирани со користење на Услугата или од самата инфраструктура на Услугата (на пример, времетраењето на посетата на страницата).
 • Веб-страница се однесува на ИТД Дистрибуција ДОО Скопје, достапна од https://www.itd.mk/
 • Вие: значи поединецот кој пристапува или ја користи Услугата, или компанијата или друго правно лице во чие име тој поединец пристапува или ја користи Услугата, како што е применл.

СОБИРАЊЕ И КОРИСТЕЊЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

ВИДОВИ СОБИРАНИ ПОДАТОЦИ

ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Кога ја користиме нашата услуга, може да побараме од вас да ни дадете одредени лични податоци кои можат да се користат за да ве контактираме или идентификуваме. Информациите за лична идентификација може да вклучуваат, но не се ограничени на:

 • Електронска адреса
 • Име и презиме
 • Податоци за користење

 

ПОДАТОЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ

Податоците за користење се собираат автоматски кога ја користите Услугата.

Податоците за користење може да вклучуваат информации како што се адресата на Интернет протоколот на вашиот уред (на пример, IP адреса), типот на прелистувач, верзијата на прелистувачот, страниците на нашата услуга што ги посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници, единствени идентификатори и други дијагностички податоци.

Кога пристапувате до Услугата од или преку мобилен уред, ние може автоматски да собираме одредени информации, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на типот на мобилниот уред што го користите, уникатниот ID на вашиот мобилен уред, IP адресата на вашиот мобилен уред, вашиот мобилен оперативен систем , типот на мобилниот веб-прелистувач што го користите, единствени идентификатори на уреди и други дијагностички податоци.

Може да собираме и информации што ги испраќа вашиот прелистувач секогаш кога ја посетувате нашата услуга или кога пристапувате до Услугата од или преку мобилен уред.

 

ТЕХНОЛОГИИ И КОЛАЧИ ЗА СЛЕДЕЊЕ

Ние користиме колачиња и слични технологии за следење за да ја следиме активноста на Нашата услуга и да складираме одредени информации. Користените технологии за следење се светилници, ознаки и скрипти за собирање и следење информации и за подобрување и анализа на нашата услуга. Технологиите што ги користиме може да вклучуваат:

 • Колачиња или колачиња на прелистувачот. Колаче е мала датотека поставена на вашиот уред. Можете да му наложите на вашиот прелистувач да ги одбие сите колачиња или да покаже кога се испраќа колаче. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга. Ако не сте ги приспособиле поставките на вашиот прелистувач за да ги отфрлате колачињата, нашата услуга може да користи колачиња.
 • Веб светилници. Одредени делови од нашата Услуга и нашите е-пошти може да содржат мали електронски датотеки познати како веб-светилници (исто така наречени јасни Gif-и, ознаки со пиксели и GIF-ови со еден пиксели) кои и овозможуваат на компанијата, на пример, да ги брои корисниците кои ги посетиле тие страници или отвори е-пошта и за други статистики поврзани со веб-локацијата (на пример, снимање на популарноста на одреден дел и проверка на интегритетот на системот и серверот).

 

Колачињата можат да бидат „постојани“ или „сесиски“ колачиња. Постојаните колачиња остануваат на вашиот персонален компјутер или мобилен уред кога одите офлајн, додека колачињата за сесии се бришат откако ќе го затворите вашиот веб-прелистувач. Дознајте повеќе за колачињата во написот на веб-страницата за Бесплатна Политика за приватност.

Ние користиме и сесиски и постојани колачиња за целите наведени подолу:

 • Потребни / основни колачиња

Тип: Сесиски колачиња

Администрирано од: Нас

Цел: овие колачиња се од суштинско значење за да ви ги обезбедат услугите достапни преку веб-локацијата и да ви овозможат да ги користите неговите карактеристики. Тие помагаат да се автентицираат корисниците и да се спречи лажно користење на кориснички сметки. Без овие колачиња, услугите што ги побаравте не може да се обезбедат и Ние ги користиме овие колачиња само за да ви ги обезбедиме нашите услуги.

 

 • Политика за колачиња / Известувања за прифаќање колачиња

Тип: Постојани колачиња

Администрирано од: Нас

Цел: Овие колачиња идентификуваат дали корисниците ја прифатиле употребата на колачиња на веб-локацијата.

 • Функционални колачиња

Тип: Постојани колачиња

Администрирано од: Нас

Цел: овие колачиња ни овозможуваат да ги запомниме изборите што ги правите кога ја користите веб-локацијата, како што е запомнувањето на вашите податоци за најавување или јазичните параметри. Целта на овие „колачиња“ е да ви овозможат персонализирано искуство и да ве спречат да ги внесувате вашите преференци секогаш кога ја користите веб-локацијата.

КОРИСТЕЊЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Компанијата може да ги користи личните податоци за следните цели:

 • Да ги обезбедуваме и одржуваме нашите Услуги, вклучително и следење на користењето на нашите Услуги.
 • За управување со вашата сметка: за управување со вашата регистрација како корисник на Услугата. Личните податоци што ги давате може да ви овозможат пристап до различни функции на Услугата што ви се достапни како регистриран корисник.
 • Имплементација на договор: развој, усогласеност и извршување на договорот за купување на производите, предметите и услугите што сте ги купиле или кој било друг договор со нас преку Услугата.
 • За да ве контактираме: да ве контактираме преку е-пошта, телефонски повици, СМС или други еквивалентни форми на електронска комуникација, како што се притисни известувања за мобилна апликација во врска со ажурирања или информативни комуникации во врска со договорени функционалности, производи или услуги, вклучително и безбедноста ажурирања, секогаш кога е потребно или разумно за нивно спроведување.
 • Да ви обезбедиме новости, специјални понуди и општи информации за производите, услугите и животот што ги нудиме, слични на оние за кои веќе сте купиле или сте се распрашале, освен ако сте одбрале да не добивате такви информации.
 • За управување со вашите барања: За вас кога управуваме со вашите барања за нас.
 • Деловни трансфери: можеме да ги користиме вашите информации за да процениме или извршиме спојување, продажба, реструктуирање, реорганизација, распуштање или друга продажба или пренос на некои или на сите наши средства, без разлика дали се во фаза на чекање или како дел од стечај, ликвидација или слично постапка, во која личните податоци за корисниците на нашата Услуга се меѓу пренесените средства.
 • Други цели: Можеме да ја користиме вашата обука за други цели, како што се анализа на податоци, идентификација на трендовите на користење, утврдување на ефективноста на нашите промотивни кампањи и за оценување и подобрување на Услугата, производите, услугите, маркетингот и искуството.

Можеме да ги споделиме вашите лични податоци во следниве ситуации:

 • Со даватели на услуги: можеме да ги споделиме вашите лични информации со давателите на услуги за да ја следиме и анализираме употребата на нашата услуга, за да ве контактираме.
 • Деловни трансфери: Можеме да ги споделиме или пренесеме вашите лични податоци во врска со или за време на преговорите за какво било спојување, продажба на средства на компанијата, финансирање или стекнување на целиот или дел од Нашиот бизнис на друга компанија.
 • Со филијали/подружници: можеме да ги споделиме вашите информации со нашите филијали/подружници и ќе бараме од нив да се усогласат со оваа Политика за приватност. Подружниците ја вклучуваат нашата матична компанија и сите други подружници, партнери во заедничко вложување или други компании што ги контролираме или се под заедничка контрола со нас.
 • Со деловни партнери: Можеме да ги споделиме вашите информации со нашите деловни партнери за да ви обезбедиме конкретни производи, услуги или промоции.
 • Со други корисници: кога споделувате лични информации или комуницирате на јавни површини со други корисници, таквите информации може да ги гледаат сите корисници и може да бидат јавно споделени.
 • Со ваша согласност: со ваша согласност можеме да ги откриеме вашите лични податоци за други незаконски цели.

ЧУВАЊЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Компанијата ќе ги чува вашите лични податоци онолку долго колку што е потребно за целите дефинирани во оваа Политика за приватност. Ќе ги чуваме и користиме вашите лични податоци до степен кој е неопходен за да се усогласиме со нашите законски обврски (на пример, ако од нас се бара да ги задржиме вашите податоци за да се усогласиме со важечките закони), да решаваме спорови и да ги спроведуваме нашите правни договори и политики.

Компанијата исто така ќе собира податоци за користење за целите на внатрешна анализа. Податоците за користење генерално се чуваат за краток временски период, освен ако овие податоци не се користат за зајакнување на безбедноста или подобрување на функционалноста на Нашата услуга, или законски сме обврзани да ги чуваме овие податоци подолги временски периоди.

 

ПРЕНОС НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Вашите информации, вклучувајќи ги и личните податоци, се обработуваат во оперативните канцеларии на Друштвото и на кое било друго место каде што се наоѓаат страните вклучени во обработката. Тоа значи дека овие информации може да се пренесат – и да се складираат на – компјутери лоцирани надвор од државата, провинцијата, земјата или друга владина јурисдикција, чии закони за заштита на податоците може да се разликуваат од оние во вашата јурисдикција.

Вашата согласност за оваа Политика за приватност, проследена со доставување на таквите информации, претставува ваш договор за преносот.

Компанијата ќе ги преземе сите чекори што се разумно неопходни за да се осигура дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика за приватност, а преносот на вашите лични податоци нема да се изврши на организација или земја, освен ако не постојат соодветни контроли, вклучително и безбедноста на вашите податоци и други лични информации.

БРИШЕЊЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Имате право да избришете или да побарате да Ви помогнеме во бришењето на личните податоци што ги собравме за вас.

Нашата услуга ви овозможува да вклучите одредени информации за Вс во рамките на Услугата.

Можете да ги ажурирате, менувате или бришете вашите информации во секое време со најавување на вашата сметка, доколку ја имате, и со посета на делот за поставки за сметката што ви овозможува да управувате со вашите лични информации. Можете исто така да не контактирате за да побарате пристап да ги поправите или избришете сите лични информации што сте ги дале.

Имајте предвид дека може да задржиме одредени информации кога имаме законска или законска обврска да го сториме тоа.

ОТКРИВАЊЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

ДЕЛОВНИ ТРАНСАКЦИИ

Доколку Компанијата е вклучена во спојување, стекнување или продажба на средства, вашите лични податоци може да бидат префрлени. Ќе обезбедиме известување пред вашите лични податоци да бидат префрлени и да станат предмет на различна Политика за приватност.

СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАКОНИТЕ

Под одредени околности, од компанијата може да се бара да ги открие вашите лични податоци доколку тоа го бара законот или како одговор на валидни барања од јавните власти (на пр. суд или владина агенција).

ДРУГИ ЗАКОНСКИ БАРАЊА

Компанијата може да ги открие вашите лични податоци со добра волја дека таквото дејство е неопходно за:

 • Спроведување на законот
 • Заштита на правата или имотот на компанијата
 • Спречување или истражување на потенцијални злоупотреби во врска со Услугата
 • Заштита на личната безбедност на корисниците на услугата и јавноста
 • Заштита од законска одговорност

БЕЗБЕДНОСТ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Безбедноста на вашите лични податоци е важна за нас, но запомнете дека ниту еден начин на пренос преку Интернет или метод на електронско складирање не е 100% безбеден. Иако се обидуваме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нивната апсолутна безбедност.

ДЕТАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОБРАБОТКАТА НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Давателите на услуги што ги користиме може да имаат пристап до вашите лични податоци. Овие трети страни собираат, складираат, користат, обработуваат и пренесуваат информации за нивната активност на нашата услуга во согласност со нивните Политики за приватност.

КОРИСТЕЊЕ, ПЕРФОРМАНСИ И РАЗНО

Може да користиме даватели на услуги од трети страни за да ги подобриме нашите услуги.

 • Google Places

Google Places е услуга која враќа информации за места што користат HTTP барања. Со него управува Google

Услугата Google Places може да собира информации од вашиот уред за безбедносни цели.

Информациите собрани од Google Places се чуваат во согласност со Политиката за приватност на Google: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

 

ЛИНКОВИ ДО ДРУГИ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦИ

Нашата услуга може да содржи линкови до други веб-локации кои се наши партнери, но не се во наша сопственост. Ако кликнете на линкот од трета страна, ќе бидете упатени на веб-страницата на таа трета страна. Ве советуваме да ја прегледате Политиката за приватност на секој што ќе го посетите.

Ние немаме контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на страниците или услугите на трети страни.

ИЗМЕНИ НА ОВАА ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Можеме да ја ажурираме нашата политика за приватност од време на време. Ќе ве известиме за секоја промена со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Ќе ве известиме со видно известување за нашата услуга пред промената да стапи на сила со ажурирање на датумот „Последно ажурирање“ на почетокот на оваа Политика за приватност.

Ве советуваме периодично да ја прегледувате оваа Политика за приватност за какви било промени. Промените на оваа политика за приватност се ефективни кога се објавени на оваа страница.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност, можете да не контактирате:

Офицерот за заштита на личните податоци – Ирена Милутиновиќ

ул. Наум Наумовски Борче бр.40/1-1, 1000 Скопје

Tel: +389 2 2 653 270 ext. 102 | Mob: +389 71 332 881

E-mail: [email protected]

Online Shop https://shop.itd.mk

www.infosoftgroup.com.alwww.itd.mk

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you decline them, you may not be able to use all the functionalities of the site.