Skip to content
Home » PR » ИТД ДИСТРИБУЦИЈА СКЛУЧИ ДОГОВОР ЗА ДИСТРИБУЦИЈА СО ФОРТИНЕТ

ИТД ДИСТРИБУЦИЈА СКЛУЧИ ДОГОВОР ЗА ДИСТРИБУЦИЈА СО ФОРТИНЕТ

ИТД Дистрибуција, дистрибутер на ИТ производи и услуги во МАК регионот, денеска го објави потпишувањето на договор за дистрибуција на пазарите во Северна Македонија, Албанија и Косово со Фортинет, глобалниот лидер за сајбер безбедност што ја поттикнува конвергенцијата на вмрежувањето и безбедноста.

ИТД Дистрибуција сега има можност да го понуди целото портфолио на производи за сајбер безбедност и вмрежување на Фортинет во МАК регионот. Ова широко портфолио на решенија за сајбер безбедност е изградено имајќи ја предвид интеграцијата и автоматизацијата, овозможувајќи поефикасни операции за самолекување и брз одговор на познати и непознати закани.

Ова партнерство го зајакнува присуството на Фортинет во МАК регионот преку соработката со ИТД Дистрибуција, позната по својата долгогодишна експертиза и високи перформанси во регионот на Источна Европа.

Александар Велевски, директор на одделот за големи корисници во ИТД Дистрибуција ДОО Скопје вели: „Уверени сме дека ИТД Дистрибуција има незаменлива способност да оствари значителен раст од година во година и сакаме да го прошириме нашиот пазарен удел во МАК регионот нудејќи го портфолиото на Фортинет. Преку ова партнерство, ние играме клучна улога во помагањето на нашите партнери безбедно да ја забрзаат дигиталната трансформација и развој на нивните клиенти со обезбедување на корисници, уреди, апликации и рабови насекаде“.

Адријан Данчиу, сениор регионален директор за Југоисточна Европа во Фортинет додава: „Со задоволство го објавуваме нашето партнерство со ИТД Дистрибуција, кој беше назначен за дистрибутер на Фортинет во Северна Македонија, Албанија и Косово. Нивното долгогодишно искуство, експертиза и способност да се справат со овие пазари во голема мера ќе им помогнат на Фортинет да ги поддржи клиентите во регионот на Јадранот во безбедно постигнување на нивните цели за дигитална трансформација“.

За ИТД Дистрибуција

ИТД Дистрибуција ДОО Скопје е дистрибутер на големо на ИТ производи и услуги, потрошен материјал, хартија за фотокопирање и графички материјали. Компанијата е овластен дистрибутер на DELL, IBM, HP, Microsoft, Gygabyte, Cooler Master, Verbatim, TP-link, Tysso, Netis, Genius, Marvo, Xerox, Fabriano, MURATLI Karton, Artic Paper, Lepenka и многу други. На македонскиот пазар почнавме да работиме од 2007 година како дел од Групацијата Инфософт. Групацијата Инфософт има 31 годишно искуство и вклучува компании на пазарот во Македонија, Албанија и Косово. За повеќе информации посетете ја веб-страницата на компанијата на www.itd.mk

Leave a Reply

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you decline them, you may not be able to use all the functionalities of the site.